Ni hao!

Door: Roy & Mathijs

Blijf op de hoogte en volg Mathijs & Roy

24 Februari 2007 | China, Beijing

Hallo allemaal,

The Trip is nu dan echt begonnen!
Na een paar vrije dagen thuis kwam de dag: woensdag 21 februari. Tijd om naar Schiphol te gaan, we werden drie uur van tevoren verwacht om met KL0897 om 17.35 richting Beijing te vliegen. We werden begeleid door geheel team, ouders, broers, zussen, vriendin heel gezellig dus! Tijdens de vlucht was eigenlijk weinig te zien, verliep heel soepeltjes.

Aankomst Beijing, spullen hadden we al snel en dus moesten we naar ons eerste slaap adresje, het Harmony Hotel. Eerst wilden we met het openbaar vervoer gaan maar als snel zagen we de onoplosbare puzzel en pakte we een taxi. Er werd ons naar onze nationaliteit gevraagd, Dutch. Na een kwartier kwamen ze er met behulp van het weerbericht in het AD achter dat het Nederland was, de grootste lol die gasten om zo'n klein landje. De taxi wist echter niet waar het hotel was dus na wat bellen en een rondritje door de steegjes van Beijing waren we er dan toch, in totaal 7 euro voor een half uur taxi! Hotel ziet er goed uit en ongeveer 15min lopen van Tian'an square/verboden stad. De tassen afgedropt en een broodje zeer spicy mac chicken gehaald, daarna even de buurt afgetast door een wandelingetje te maken. Al snel hadden we het gevonden en was ons oog gevallen op het voetbalveldje. Voor een euro konden we er een uurtje voetballen, we kozen ervoor een partijtje te doen met een aantal Chinezen: Chang Wie, Hoelang, Mao, Andie en First. Na de voetbal waren we toch wel een beetje onder de invloed van de jetlag, dus werd op de hotelkamer een oerhollands tukkie ingezet.

Dag 2 Vannacht lekker geslapen op het keidharde bed. De wekker stond om 9.00 uur omdat we een mooie culturele dag tegemoet wilde gaan, de verboden stad stond op het programma. Voor het eerst een ontbijtje in China, onze vuurdoop. In een steegje werden wij vriendelijk onthaald door de gastvrouw maar wat te bestellen? Het werd een soepje en gefrituurde rijst, best te doen op de nuchtere maag. De verboden stad, echt super om te zien! We werden ontvangen door de uitnodigende lach van Mao Zedong. Hier zijn vele foto's gemaakt van het indrukwekkende complex, anticlimax: aantal gebouwen in de steigers. Na vele foto's en gangetjes zijn we doorgegaan naar het park achter de verboden stad. Op een pleintje in het park werden we door vijftigplusser uitgenodigd een potje shuttlelummelen te spelen. Er leuk, hieruit bleek dat de Chinese gepensioneerden nog zeer soepeltjes in de benen zijn, zowel man als vrouw! Op de lange terug weg hebben we nog een potje pindakaas kunnen bemachtigen zodat ons boterhammetje-pindakaasgehalte op peil blijft. S'avonds zijn we na een pilsje (0,6liter voor een kwartje) op de kamer naar de Sanlitun bar street gegaan. In het eerste barretje hebben we onder het genot van een live music bandje, die menige klassiekers op het repetoir had staan een lekkere pizza genuttigd. Daarna werd het tijd de vleugels uit te slaan en zijn we naar de volgende tenten geweest. Eerst de shootersbar, en daarna naar een lokaal tentje. Het was een gezellige avond en om half 4 vonden we het goed geweest en namen we de taxi terug naar het hotel.

Dag 3 Eerst werd er uitgeslapen om fit aan de dag te beginnen, we hadden namelijk het plan de alcohol van de vorige nacht sportief te verbranden. Op de hoek van de straat konden we bij een zeer sportief uitziende jongeman fietsen huren, van Chinese kwaliteit weliswaar. Voor 6 euro konden we de hele dag onze gang gaan, ware het niet dat de ketting wat kuurtjes had, maarliefst 2 keer ontspoord en 1 keer geheel afgebroken door iets te enthousiast weg te fietsen. Gelukkig staan er op elke hoek lokale specialisten die voor 20 cent hun hand niet omdraaien om even flink aan de fiets te sleutelen. Na een bezoek aan de tempel van de hemel zijn we direct doorgefietst naar het Tian'an square en daarna naar good old Starbucks voor een lekkere extra large capuccino, heerlijk he Janine? Tevens zijn vandaag de reistickets richting Xian aangeschaft. Waarschijnlijk krijgen we een heerlijke plank toebedeeld om daar onze rust te vinden. We zullen 1800 km reizen voor 25 euro, we verwachten er dus niet veel van dan kan het ook niet tegenvallen. Op dag 4 staat de Chinese Muur op het programma, waarschijnlijk met vol-Chineessprekende gids,maar met lunch! (zal wel weer een bakje noodles zijn) Al met al vinden wij dat we het goed doen! De gesprekken met thuis zijn ook erg leuk geweest, was leuk om iedereen te horen!

Xiexie,

Volgende bericht uit een andere Chinese plaats!

Roy en Mathijs

• 24 Februari 2007 - 17:20

Janine:

Ej Boys!!!
    Trippie klinkt nu al heel geslaagd!! Echt onvoorstelbaar dat jullie nu aan de andere kant van de wereld rondlopen... Hoe was de Chinese muur??Geniet nog even van Beijng! (wel even goed op mooie hotels letten, ik zoek nog een stageplaats:-)
    xx Janine
    ps: de mochachino van Starbucks is nóg lekkerder dan de cappuchino

• 24 Februari 2007 - 17:29

Arjan:

Gasten

Leuk om te lezen zo, al de belevenissen. Wel goed naar `t zin zo te zien. Mooie foto`s ook btw. Veel plzier iig daaro. En ik lees de volgende berichten wel....
    Greetzz
    Arjan

• 24 Februari 2007 - 19:14

Admar:

hey gasten.

mooi dat alles de reis enz goed is verlopen. jullie verhaaltje is echt kick om te lezen. ben daarom ook erg benieuwt naar jullie nieuwe avondturen.
    valt me toch erg mee hoe duur het daar is. 25 euro voor 1800 km is niet bepaald veel;).
    nog veel plezier.

groetjes Admar & Roos

• 24 Februari 2007 - 19:46

T. Elise:

Goed om te horen dat jullie goed zijn aangekomen en ook al veel hebben gedaan! 1800 km voor 25 Euro?? Gaan jullie lopen? Ik ben héél benieuwd naar deze trip.
    Groetjes

• 25 Februari 2007 - 08:58

Marianne En Herman:

Hoi Mathijs, Fantastisch weer die verhalen uit Beijing. Ofschoon Het Plein toch niet meer zo is als 5 jaar geleden. Toen ik van de zomer daar was , voelde ik me wel echt thuis.
    De medepassagies in de hard-sleepers-trein zijn de echte chinezen! Een belevenis. In Xian moet je naast het zien van het'leger' ook op de vierkante stadsmuur lopen!
    China, een land waar je geweest moet zijn.
    Een hele fijne reis.

• 25 Februari 2007 - 13:27

Hanjan:

Pas op de(jonge)boekverkoopsters op de muur.Ze verleiden jullie.Hanneke liet zich verleiden. Jan stond steviger in zijn schoenen.We blijven jullie via de website volgen. Leuk idee.

• 25 Februari 2007 - 19:43

Hordijkjes:

Ha lieve Roy en Mathijs,

Superfijn om te horen dat het allemaal goed met jullie gaat !! Hou ons maar goed op de hoogte van jullie avonturen. Heel veel plezier en doe voorzichtig !!
    xxxx

• 25 Februari 2007 - 22:52

Leonie Jos:

Geniet van jullie reis, leuk om ons zo op de hoogte te houden met jullie verhalen en foto's.

• 26 Februari 2007 - 13:29

Fris.waarbenjij.nu:

1800 km voor 25 Euro?? Chinese Treinen Rocken! Geen betere plank (;)) dan een hardsleeperplank met (soms) schone dekens en kussens! :)

ga d'r voor, mooi land :)
    Frank

• 26 Februari 2007 - 15:47

Pap:

Ha mannen,

Geweldig dat jullie al zo veel gezien hebben. Klinkt goed iedergeval! Leuk om zo veel van julllie te horen, zien en te lezen. Wel lachen zeg een treinreisje van 1800 km.
    Ik ben benieuwd hoe jullie dit avontuur ervaren. Ik kijk al weer uit naar julle volgende verhaal.
    Knuffels van ons drie!

• 28 Februari 2007 - 17:57

Ha, Roy
    Lekker eten zeg!
    Ik dacht dat je met Serena ging joh! Ik hoop dat jullie een leuke tijd hebben. De tijd loopt vooruit zag ik.
    Ik heb me ook opgegeven voor de nieuwsbrief.
    Gr, Dick.

• 28 Februari 2007 - 17:59

Dick Van Braak:

Hoe is de temperatuur daar? En kan je al een beetje Chinees?
    gr, Dick

• 14 April 2007 - 19:32

Dick Van Braak:

Ik heb al een tijd niets van jullie gehoord?